Jachttraining

Het besluit om een Vizsla-pup te nemen houdt in dat een een jachthond in huis krijgt. Dat is van nature een geweldige huisgenoot, maar u zult er wel mee aan de slag moeten.

De Vizsla heeft van huis uit een aantal eigenschappen meegekregen, die u moet benutten, reguleren en stimuleren. Dat kunt u doen via een verantwoorde jachttraining. De methoden van het trainen en opleiden van  jachthonden zijn sterk veranderd. Tegenwoordig wordt er veel getraind  op de  positieve manier  d.w.z. met zachte hand en met behulp van beloning. De nadruk ligt duidelijk op het benutten van de bij de hond aanwezige “will to please” en andere erfelijk bepaalde eigenschappen.

Op deze manier werkt u aan het creëren van een goede samenwerking tussen u (de voorjager)  en hond met als doel: “samen een team te vormen”.

U bent de leider vanaf dag èèn.

De trainingen beginnen al in het nest bij de fokker thuis. Daar maakt de jonge pup al kennis met de vele geuren van wild. en als de pup met u mee naar huis mag begint het voor u. 

U zoekt – of heeft dat al gedaan – naar een puppytraining.

Hier zijn meerdere mogelijkheden voor:

  1. u kiest voor een “gewone” puppytraining bijv. bij een kynologenvereniging of huishondenschool;
  2. Voorkeur heeft echter de puppyjachttraining, omdat hier vanaf de eerste les rekening wordt gehouden met de aangeboren eigenschappen van de pup en deze ook worden aangesproken en gestimuleerd.
galaxy s6 foto 1341